Fotos: Brian Tomczyk, Niels Horskjær and Michael Opsahl

Musik og fortælling

TrueThomasTrine optræder optræder sammen med skuespiller og fortæller Ellen Dahl Bang med forestillingerne “Frans af Assisi”, “True Thomas” og “Legenden om juleroserne”. Og der kommer hele tiden nye fortællinger til.

Desuden har Trine sammen med sanger Christina Martin og fortæller Marit Boe Nielsen skabt forestillingen “Sans frekvensen – en rejse i kærlighed”. Læs mere her.

Frans af Assisi

”Aldrig har jeg set så fængslende smukke øjne!”, tænker Frans, da han konfronterer sin egen afsky og væmmelse og omfavner en spedalsk mand. Det bliver starten på en livslang og visionær rejse.

”Frans af Assisi” er historien om et usædvanligt menneske. Han voksede op til et liv i rigdom, men valgte et liv i fattigdom. Han var stifter af de små brødre, der levede som frie fugle, uden at eje noget og af hvad de kunne tigge sig til fra dag til dag. Han største ønske var at tjene sandheden og Jomfru Fattigdom.

Han havde stor kærlighed til alt levende og stor respekt for naturen og andre mennesker.

True Thomas

Denne fængslende historie er inspireret af en ballade fra 1300-tallets Skotland om True Thomas, der var en profet for sin tid. Han forudså samlingen af Skotland og England under én konge, Jacob den Første, som ville ske når Tweedfloden strømmede ind over Merlins grav. Det skete i 1603! Det siges at han forsvandt ind i Elverland hvor han tjente dronningen i 7 år, og vente forvandlet tilbage. Han havde fået en gave; tungen der kun taler sandt!

Lyt til en fængslende og poetisk historie. Musikken og ordene væver sig ind og ud mellem hinanden i balladen om skjalden Thomas, der taber sit hjerte til dronningen af Elverland og vender forvandlet tilbage til verden!

”Legenden om juleroserne” af Selma Lagerlöf

Røverkællingen og hendes fem unger er værre end det værste tiggerpak. De bor oppe i gøngeskoven, fordi manden er dømt fredløs. Når der ikke er mad nok, går de tiggergang. Under en af deres vandringer, kommer de til Øved Kloster. Her møder røverkonen en ligesindet hvad angår kærligheden for blomster og urter. Men det bliver også et skæbnesvangert møde, med katastrofale følger for klostrets abbed Hans.

”Legenden om juleroserne” er en af Selma Lagerlöfs meste elskede og fortalte historier omkring juletid. Med sine fantastiske karakterer, unikke tema og malende beskrivelser af Gøngehaven, der forvandler sig julenat for at fejre Vorherres fødsel, er netop denne legende en dejlig måde at huske julens budskab.

“Sans Frekvensen” – en rejse i kærligheden

SansFrekvensen“Sans Frekvensen” er en forestilling som kredser om og mærker ind i kærlighedssansen. En rejse der rummer forunderlige veje, gamle fortællinger og nye muligheder.Kærlighed og hjerterytme bliver omsat i ord, sang og harpens blide toner.

Vi kender alle, søger alle den sanselige kærlighed, som har strejfet vores liv i dets mangfoldighed. Den er med til at forme vores liv ud fra hvordan vi relaterer til dens sanselighed. Vil du berøres, mindes om, mærke genklang ? Klang og genklang danner et puslespil med 1000 brikker.

Med en usynlig rød snor, vender og drejer de tre skønne kvinder sansen. Din appetit vækkes mens du stiller ind på frekvensen og det emmer af kærlighed.

Læs mere her.